31 Mart 2010 Çarşamba

Sinangil Lezzeti ile Pişi

Bizim kahvaltılarımızın vazgeçilmezidir pişi.Yanında peynir eşliğinde yedikçe yiyesin gelir.:)


5 çaylarında da tercih edilebilecek harika bir sunum.


Hemen anlatıma başlıyorum.



Malzemeler;

-5 Su bardağı Sinangil Böreklik Un


-2 Çay kaşıyı tuz


-1 Çorba kaşığı yoğurt


-yarım çay bardağı sıvı yağ


-1 paket Sinangil instant maya


-1 tatlı kaşığı toz şeker


-1 fincan ılık süt


-Kızartmak için bolca sıvı yağ


Yapılışı;


Mayayı ılık sütün içinde şekerle birlikte eritelim ve biraz kabarmasını bekleyelim.


Ardından tuzu ve unu bir kaba alıp karıştırdıktan sonra sütle ertittiğimiz mayayı ve diğer malzemeleri karıştırıp biraz cıvık bir hamur elde ediyoruz.Sonrasında hamurumuzu güzelce sarıp sarmalayıp sıcak bir ortamda 1 saat kabarması için bekletiyoruz.


Kabaran hamurumuzdan istediğimiz büyüklükte parçalar kopararak kızgın yağda kızartıyoruz.


Afiyet olsun



1 yorum:

  1. Afyonkarahisar'ın doğal ürünleri bir tık uzağınızda. Kalite ve güven birinci hedefimizdir

    Afyon sucuk : https://www.afyondan.net/10-sucuk
    Afyon Lokum : https://www.afyondan.net/15-Afyon-Lokum
    Afyon Haşhaş : https://www.afyondan.net/12-hashas
    Afyon Ekmek Kadayıfı : https://www.afyondan.net/17-afyon-tatlilari

    YanıtlaSil