21 Ocak 2010 Perşembe
Sinangil'li Muteşem Böreğim
Eveeeett sevgili Sinangil firmasının göndermiş olduğu ürünlerimin içerisindeki Sinangil böreklik unumu 3 gün önce kullandım ve ortaya harika bir börek çıktı.
Hazır olun tarifini veriyorum;
Açıkçası ilk defa tepsi de oklavayla açtığımız yufka kullandım.
Normalde hep hazır yufka kullanırdım.Fakat büyük bir cesaretle bu sefer kendi açtığımız yufkayı kullandım.
Tabi ben öyle incecik yusyuvarlak bir yufka açamayacağımı bildiğim için yengemden yardım aldım.
itiraf edeyim ,Önce ben denedim ,baktım bir taraf anyaya bir taraf Konya'ya gidiyor olacak gibi değil hemen yengeme devrettim:D
Gerçekten böreklik olarak özel hazırlanmış bir un yengem de farketti ortaya harika bir hamur çıktı ve çok rahat açıldı.
O yufkaları açarken ben de dolabıma şöyle bir göz attım baktım pancarlarım var hemen yapraklı yerlerini kesip güzelce yıkadım,aynı şekilde bir o kadar da ıspanağım vardı onları da yıkadım.
Yani aşağı yukarı yarım kilodan biraz falza malzemem oldu.
Küçük küçük doğrayıp yarım kilo peynirle,içine zeytin yağı ve tuz ilave ederek karıştırdım.
Ayrı bir yerde 3 yumurta ,1 su bardağı süt ,1 kabartma tozu ve 3-4- yemek kaşığı zeytin yağını tuz da ilave derek çırptım.
Tepsimi de güzelce yağladıktan sonra yengemin çok fazla ince olmayacak şekilde açtığı yufkalardan birini kenarları tepsinin dışına sarkacak şekilde serdim.Güzelce oturttuktan sonra hazırladığım yumurtalı harcımdan her yerine sürdüm.
2. yufkamı da tamamen tepsinin içinde olacak şekilde yerleştirdim ,harcımı yine sürdüm ve 4'e böldüğüm peynirli ,ıspanak ve pancarlı harcımın 1 bölümünü güzelce yaydım.
3. yufkayı harcımın üzerine kenarları kapatarak serdim ve yumurtalı harcımdan sürdüm.
4. yufkayı da onun üzerine koyduktan sonra kalan peynirli harcımın 1 bölümünü daha yufkalarımın üzerine yaydım.
Sonra aynı şekilde 2 yufka daha serdim ve ilk serdiğim yufkanın tepsiden sarkan bölümünü bohça gibi kapattım çok düzgün bir görüntü çıktı ortaya.
Sonra böreğimi güzelce kesip kalan yumurtalı harcımı her yerine döktüm.220 derecelik fırında 40 dakika pişirdim ve bu muhteşem börek çıktı ortaya.Sonra da afiyetle yedik:)
Bu şekilde 2 tepsi yaptım yani kalan peynirli harcımı diğer tepsi için kullandım bu nereye gitti demeyin:D
Sinangil'e bu vesile ile tekrar teşekkür ederim.:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ben maalesef yufka açmayı beceremiyorum :)görüntü süpeeer :)
YanıtlaSilellerine sağlık:)
seni izlemeye aldım canım bloğumada beklerim sevgiyle kal.
Hehe ben de yukarıda da yazdığım gibi yamuk yumuk açıyorum:D
YanıtlaSilNeyse ki yengeler falan var:)
Tamam tatlım ben de aldım seni izlemeye;)